Pagina's

zondag 18 augustus 2013

koken met léon | sorbet van watermeloen


Donderdag kregen we vrienden op bezoek. Ze hadden een paar dagen voordien een watermeloen gekocht. Niet zo maar een watermeloen, een grote watermeloen. Denk dirty-dancing-i-carried-a-watermelon-watermeloen. De helft hadden ze zelf al opgegeten. De rest was voor ons. Aangezien dat nogal veel plaats opslorpte in onze frigo, was het tijd om er iets mee te doen. Het werd sorbet van watermeloen op basis van dit recept.

INGREDIËNTEN
  • 1/2 cup suiker
  • 3/4 cup water
  • 6 cups watermeloen in stukken en ontdaan van de meeste zaadjes (bij ons was dit ongeveer een kwart watermeloen)
  • 2 eetlepels limoensap

BEREIDING
  • Maak een suikersiroop door het water en de suiker aan de kook te brengen in een pannetje. Roer goed zodat de suiker oplost. Eens aan de kook, laat 5 minuten sudderen op een laag vuurtje.
  • Laat de siroop afkoelen. Dit gaat het snelste door het pannetje in een bad met ijskoud water te zetten. (deze 2 stappen deed ik zonder Léon)
  • Doe de meloen en het limoensap in de mixer en en mix goed.
  • Giet het gemixte mengsel door een zeef.
  • Draai de suikersiroop door het overgebleven watermeloensap.
  • Doe alles in de ijsmachine of volg de instructies van het originele recept.

Léon vond helpen geweldig, maar eten... Zijn reactie was: "Léon vindt dat beh." Léon en meloen, het is (momenteel) alles behalve grote liefde, zelfs verstopt in ijs/sorbet. Nu ja, mijn zoon is de laatste van wie je culinair advies moet aannemen. Luister dan eerder naar mij: sorbet van watermeloen is een heerlijk fris dessert en volgens mij wel een dikke aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten