Pagina's

donderdag 6 december 2012

Speelgoed van de goede oude tijd

Het speelgoed dat ik mij echt goed herinner uit mijn kindertijd zijn de geweldige vrachtwagen/loopwagen van Fisher Price, een mooie memory en een lottospel van Dick Bruna.

Toen Léon ongeveer een jaar oud was, leek het ons wel leuk om zo'n Fisher Price Explorer 980 vrachtwagen voor hem te zoeken want zowel ik als mijn vriend hadden daar vroeger heel wat plezier mee beleefd. Ik keek een beetje rond op ebay maar toen bleek dat die dingen niet voor minder dan € 180 verkocht werden. Auwch, dat was niet echt mijn budget.

Onlangs besloot ik dat mijn zoon de leeftijd bereikt had om gezelschapspelletjes mee te spelen. Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik dat je bij bol nieuwe uitgaven van mijn memory en lottino kan kopen. De kaartjes zijn hetzelfde, de dozen zijn geüpdatet, maar daarom niet mooier.

Bij Form and Finds kwam ik echter de vintage versie van de memory tegen en het moet gezegd, het  oude doosje is heel wat cooler. Het begon te kriebelen en toen ik op 2ehands.be een originele lottino vond aan een goede prijs kon ik dat niet laten liggen.


De speelpret kan beginnen! (en die memory, die vind ik binnenkort wel)


P.S. voor de geïnteresseerden: toen ik wat opzoekingswerk deed voor deze post viel ik op dit nooit gebruikte exemplaar van de Fisher Price Explorer 980. Voor maar € 275 is hij van jou!

3 opmerkingen:

 1. De prijzen die ze vragen voor vintage Fisher Price zijn niet normaal. Oskar heeft hier veel vintage FP, maar het meeste is oud speelgoed van mijn man. Ik wou onlangs het vliegveld kopen voor bij zijn garage, maar euhm... dat doen we toch maar niet.

  Jaloers van het lottospel. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het leuke is dat die vintage FP bijna onverwoestbaar is, het enige dat onze ouders moesten doen was het bijhouden, maar dat is bij ons dus niet gelukt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is inderdaad onverwoestbaar. Die garage is hier ook gewoon een trapje om bij het aanrecht te kunnen. En het gekke is... O vindt alleen vintage FP geweldig. FP van nu interesseert hem niet.

  BeantwoordenVerwijderen