Pagina's

maandag 9 januari 2012

Het ligt dus echt wel aan mij

Eind december at ik bij een vriendin superlekkere tiramisu en omdat ik hem zo lekker vond, stuurde ze het recept door.

Nu willen baksels uit de oven bij mij al eens mislukken maar tiramisu, daar komt niet eens een fornuis of oven aan te pas. Dan kan er dus weinig mis mee gaan, zou een mens zo denken.

Ik maakte het dessert voor nieuwjaar en ja hoor, het liep mis. Hoewel de smaak goed zat, zag het hele ding er niet uit want de koekjes waren boven komen drijven. Ooit al tiramisu gezien waarvan de koekjes bovenaan liggen? Ik ook niet, maar het is mij dus wel overkomen.

Toen ik dit aan mijn vriendin vertelde, was ze redelijk verbaasd. Zij had het recept ondertussen al 2 maal met veel succes gemaakt en kon zich niet voorstellen waar het fout kon gaan.

Dat vroeg om een tweede poging. Ik dook terug de keuken in om opnieuw te beginnen met dit resultaat:Het ligt dus aan mij. Ik slaag er niet in een simpel dessert klaar te maken. Gelukkig is mijn vriendin bereid een speciale tiramisuworkshop voor mij te organiseren en moet ik mij nog niet inschrijven voor SOS Piet...

4 opmerkingen:

 1. HAHA kan je mij het recept doorsturen? dit is nu toch echt poepsimpel hé :)

  x
  Kanch

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kies ook altijd voor de tiramisu omdat je niet ziet wat in een oven gebeurt, maar jij hebt blijkbaar al problemen met een frigo, very strange

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het recept komt pas online als ik een foto van een gelukte versie heb :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En wat is de oplossing zodat koekjes niet meer komen boven drijven?

  BeantwoordenVerwijderen