Pagina's

maandag 23 februari 2015

anima

Krokusvakantie, dat betekent Anima, festival van de animatiefilm. En dus bestudeerde ik enkele weken geleden het programma om er de beste film om met Léon te gaan zien uit te vissen.

Uiteindelijk kwam ik tot een shortlist van 3 films.

Big Hero 6
Bekijk de trailer hier.*
Big Hero 6 zag er goed uit en echt iets voor Léon (ik bedoel maar: robot!). Maar het is een Disneyfilm. Dat betekent dat je hem eender waar kan gaan bekijken in zo goed als elke filmzaal. Voor mijn anima-ervaring was ik op zoek naar iets minder mainstream. (Ondertussen hebben we de film trouwens gezien en uiteraard is Léon grote fan.)

Shaun the Sheep The Movie

Shaun the Sheep is geweldig! Zowat alles van Aardman Animations, de makers, is dat naar mijn mening. Deze film zien kwam dan ook onmiddellijk hoog op mijn verlanglijstje. Spijtig genoeg was het de openingsfilm van het festival wat betekende dat hij vertoond werd op een vijdagavond om 20u. Op dat uur ligt mijn zoon al te slapen, dus geen Shaun the Sheep (deze keer: begin april komt hij in de zalen, dan ga ik zeker kijken).

O Menino e o Mundo

Met zo'n trailer was ik onmiddellijk verkocht. Dit werd het dus. En het was leuk: een plaatsje op het balkon van de grote zaal van Flagey (studio 4), prachtige tekeningen, geweldige kleuren en catchy muziek (ik ken niets van Latijnse muziek, ik gok dat het bossa nova is?). Eén nadeel: op het einde heeft Léon mij afgeleid en ik heb het gevoel de clou gemist te hebben.

Toch ben ik blij dat ik de film gezien heb en Anima blijft een leuke activiteit om te doen met kinderen. Volgend jaar zijn we zeker weer op post!

*Aarg frustratie: ik heb 3 keer de trailer proberen insluiten, exact hetzelfde gedaan als bij de andere 2 en om één of andere reden verdween het ding altijd

1 opmerking:

  1. Leuk :) Het is al jaren geleden dat ik daar nog eens geraakt ben, want ik hou wel van animatiefilms...

    BeantwoordenVerwijderen