Pagina's

dinsdag 13 maart 2012

#wijvenweek [dag 2]

Guilty pleasures en kleine kantjes


Aha, de post waarin we u vertellen hoe we nu eigenlijk echt zijn. 
Ik geef u graag even mee dat de organisatoren, toen ze dit thema voorstelden, beloofden dat we reacties als: "allez, ik heb dat ook" en 'kind toch, ge moet daar niet mee inzitten" mochten verwachten. Laat ons hopen dat ze gelijk hadden en dat jullie hier niet massaal afhaken.

 • Hoewel ik mezelf niet echt als romantisch beschouw (vraag mij niet wanneer ik de laatste keer iets spontaan romantisch voor mijn vriend heb gedaan), kijk ik toch naar elke romcom op VijfTV en Vitaya en lees ik (als ik dan al eens een boek vast heb) voornamelijk chicklit. En ja, op enkele uitzonderingen na vind ik meestal zelf dat het brol is, maar ik kan het niet laten. Vandaag is het trouwens Coco avant Chanel op Vitaya. Reken maar dat ik daarnaar ga kijken.
 • Mijn huis is totaal niet op orde. Echt niet. Vandaar dat u hier ook geen foto's van mijn interieur vindt. Het is nog niet zo erg dat ik in aanmerking kom voor programma's met Sien en Maria, maar er moet dringend eens orde op zaken gesteld worden. Alleen heb ik hier een actief kind van 2,5 rondlopen dat je nog geen 5 minuten uit het oog mag verliezen en zo komt het er nooit van. Ik vrees dat we het kind een een paar dagen bij de grootouders moeten smijten of dat gaat hier nooit goed komen.
 • Ik eet doodgraag ijs. Als ik een favoriet dessert moest kiezen, is het een ijsje. Maar geen banale dame blanche, liefst van die Amerikaanse smaken genre cookie & cream of iets met macademianoten of brownie. Geef mij een doos Ben&Jerry's of Häagen Dazs en ik eet het ding gegarandeerd in een keer op. Spijtig dat Belgische ijskarretjes alleen klassieke smaken in hun assortiment steken. Als iemand een goed adresje kent, altijd welkom.
 • Als je mensen vraagt wat hun favoriete seizoen is, is het antwoord meestal zomer, lente of herfst maar zeker niet de winter. Ik houd wel van de winter. Ik houd van warme sjaals, mutsen en wanten, geniet intens van een wandeling op een zonnige, koude dag, heb deze winter al een paar van de mooiste zonsopgangen en -ondergangen gezien en dool 's avonds graag door de straten die vol hangen met lichtjes.
 • Ik ben ontzettend jaloers op al die moeders die ik tegenwoordig zie: met drie kinderen maar een lijntje om u tegen te zeggen. Of die vrouwen superfier op allerlei forums verkondigen dat ze sinds hun bevalling minder wegen dan voor ze zwanger werden. Bij mij is dat dus niet zo. Hier hang nog steeds 5 à 10 kilo te veel aan mijn lijf (afhankelijk van hoe hard ik mijn best doe om af te vallen) en uiteraard ben ik daar niet blij mee.
 • Mijn huidige verslaving bestaat uit guacamole en de chili explosion mix van Santa Maria. Gelukkig gaan die twee goed samen. Op een tortilla bijvoorbeeld: neem een zachte tarwetortilla, leg daarop een dikke laag guacamole, veel geraspte cheddar en bestrooi dan met chili explosion. Bak in de pan tot de kaas begint te smelten, leg er een 2e tortilla boven op, draai het ding om en bak tot de onderkant wat kleur heeft en de kaas helemaal gesmolten is. Man, dit is echt mijn favoriete snack van het moment. Andere mogelijkheid: smeer wat geitenkaas op een toastje of beschuit, daarop een laag guacamole en dan weer de chili explosion. Mmm, snel en simpel, zo heb ik het graag.
 • Dat brengt mij bij mijn laatste puntje: ik kan wel koken, maar maak enkel eenvoudige en snelle dingen zoals pasta. Vraag mij niet om lamsgebraad te maken want ik zou niet weten hoe eraan te beginnen.
1 opmerking:

 1. Ik ben ook niet romantisch, maar heb ook een zwak voor chickflicks.
  Ik vind de winter ook een tof seizoen, ik hou van sjaals en dikke warme truien.
  En dat koken: idem dito!
  En dus: ik heb dat ook, jong!

  BeantwoordenVerwijderen