Pagina's

maandag 12 maart 2012

#wijvenweek [dag 1]

beautyqueen in het diepst van mijn gedachten

Op een foute carrièredwaling van 6 maand na heb ik altijd voor een ngo gewerkt. Nu is het niet zo dat het daar vol loopt met geitenwollensokkentypes. Verre van. Maar het maakt niemand wat uit als je elke dag komt werken in jeans en sneakers.


En dus doe ik dat. Ik draag bijna elke dag jeans en sneakers. Ik denk dat ik nog geen 20 dagen per jaar geen jeans draag en misschien 30 dagen geen sneakers (omdat ik soms een poging doe een hakje aan te doen of, als het heel goed weer is, teenslippers draag). 


Daar komt bij dat ik elke dag een stuk van mijn traject naar het werk te voet probeer te doen. Om wat meer te bewegen. Een mooie gewoonte, niet? Spijtig genoeg heeft dit wel als gevolg dat ik er compleet verwaaid uitzie als ik op bureau toekom.


Hier dus niet veel glitter en glamour dus... Beautyqueen in het diepst van mijn gedachten? Ik vrees dat het bij mij vooral in mijn gedachten blijft. 
Maar kom, er was ons gevraagd om onze beautygeheimen te delen en ik heb mij geëngageerd om mee te doen en we kunnen deze wijvenweek toch niet met een domper beginnen zeker! Dus hier de inhoud van mijn 'schminkzakske' dat ik gebruik als ik er 's morgens echt te slecht uit zie om zo de deur uit te gaan of als ik al eens meer mijn best wil doen.
 1. bruin oogpotlood van Bourjois (gekregen)
 2. zwart oogpotlood van agnes b. (zeker 10 jaar oud en was dus oorspronkelijk wel een pak langer)
 3. sponsje om fond de teint aan te brengen
 4. bruine oogschaduw van Bourjois (gekregen)
 5. koperen oogschaduw van Hema (om zo te dragen als het simpel moet blijven, of te mixen met de zwarte of bruine oogschaduw. Ja ja, ik draag soms 2 kleuren oogschaduw, misschien ben ik toch meer glamour dan ik dacht) 
 6. zwarte oogschaduw van één of ander goedkoop merk uit de Di
 7. blush van Bourjois (onmisbaar voor een bleekscheet als ik)
 8. fond de teint in mousse van Maybelline (superhandig en ook hier onmisbaar voor de blekere medemens)
 9. camouflagestick van Maybelline
 10. penseel om oogschaduw aan te brengen van Hema
 11. zwarte mascara van Bourjois (gekregen)
En helemaal onmisbaar...
Want Nivea gebruik ik als dagcrème, nachtcrème, soms zelf als lipbalm en om mijn make up eraf te halen (al durf ik dat laatste al eens te vergeten en zo in bed kruipen).

3 opmerkingen:

 1. Ik heb dat geeneens een fond de teint ... Ik denk dan altijd dat je dat kei hard ziet. Misschien doe ik dat gewoon verkeerd?? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. persoonlijk vind ik dat je met die fond de teint mousse geen strepen ziet, maar misschien heb ik het wel helemaal verkeerd en heeft niemand het mij tot nu toe durven zeggen :p

   Verwijderen
 2. Make-up: neen. Maar de niveapot die komt me héél bekend voor, in alle maten heb ik hem: potje in zakformaat, grote pot, tube en de creme gaat overal op: handen, lijf, gezicht, lippen. Handig indeed.

  BeantwoordenVerwijderen