Pagina's

dinsdag 22 november 2016

if you can't google it, it doesn't exist

Ik heb tegenwoordig serieuze wanderlust. Een ex-collega vertrok onlangs naar Iran en dat lijkt mij zo ontzettend cool. Mocht ik single en kinderloos zijn, ik had al lang loopbaanonderbreking genomen en zou er een jaar met de rugzak op uit trekken.

Maar ik ben niet single en kinderloos en dus moet ik rekening houden met een vriend die niet te veel wil inboeten op comfort (no wifi, no way!) en een zoon die niets lust en liefst niet te veel wandelt of uitstapjes doet (tenzij naar het zwembad of pretpark).

Een concept dat werkt, zijn wagenvakanties gecombineerd met Airbnb. Zo gingen we al naar SloveniĆ« en Denemarken (meer bepaald Aarhus en Kopenhagen) en trokken we deze zomer naar Berlijn (kei hard de moeite, ik zou daar echt eens over moeten bloggen).

Ik zou echter graag eens wat anders doen, dus sloeg ik aan het googelen voor inspiratie. "Leuke reizen met kinderen." Dat leek mij een goed begin. Eens kijken wat Google mij zou voorstellen.

Ik begon te typen: "leuke reizen met"

Hmm, Google stelt enkel vrienden, kerst en baby voor... Geen probleem, ik schrijf een k...

Kerst, reiskoffers en koppels? Owkay. Google denkt niet onmiddellijk aan kinderen. Dan schrijf ik gewoon nog een letter, ze zullen wel aanvullen.

Maar nee. Geen enkele suggestie. Google blijft verbazend stil. De zoekmachine lijkt mij uit te lachen: "Jij wil een leuke reis met kinderen? Ha! Forget it!"


(ironisch genoeg zijn er meer dan 3 miljoen resultaten, het is dus niet dat er niets te vinden valt, het is dat Google lijkt te denken dat het niets voor mij is)


1 opmerking:

  1. ha, ik heb dat ook even geprobeerd, en nope, bij mij komt er ook geen kinderen (wel peuter, dat komt er ook nog bij, bij het eerste lijstje).
    En heb je een leuke reis gevonden?

    BeantwoordenVerwijderen