Pagina's

woensdag 27 april 2016

#diningforbrussels

Vandaag werd het startschot gegeven van #DiningForBrussels. Sinds er hier een kind rondloopt zijn wij niet zo'n grote uiteters meer, maar ik heb toch wat favoriete adresjes die ik graag met jullie deel voor wie mee wil vechten met vork en mes voor de Brusselse horeca en niet weet waar naartoe.

El Turco | Elsene
Niet zo ver van mijn werk en dus durven mijn collega’s en ik (en iedereen uit de omgeving) er al eens binnenspringen voor de lunch. Het concept is simpel: een machtig buffet met allemaal verse en lekkere (vegetarische) slaatjes (en zalige houmous) en net wanneer je je bord helemaal volgeschept hebt, kom je bij het warme deel waar je eventueel vlees kan nemen maar vooral gegrilde haloumi. Daarna gaat je bord op de weegschaal en betaal je per gewicht. Lekker en helemaal niet duur.

Coimbra | Sint-Gillis
Mijn ouders ontdekten dit Portugese pareltje meer dan 35 jaar geleden.Het decor is traditioneel (denk azulajos en koperen pannen) en bleef al die jaren hetzelfde, er is niet zo heel veel plaats dus zorg dat je zeker reserveert en ga vooral met een lege maag en iemand die met jou de (ontzettend lekkere en grote) paellaschotel wil delen.

Izaka-ya | Brussel/Elsene
Voor verse sashimi en andere Japanse lekkernijen moet je bij Izaka-ya zijn. En als je een plaatsje aan de “comptoir” kan versieren kan je de chefs in actie zien.

Toukoul | Brussel
Als je mij zou vragen: “Wat moet ik eens proberen?” dan zeg ik: “Ethiopisch!” en “Toukoul!” Ik vermelde ze al eens hier en hier want als je zin hebt in iets anders, is Toukoul met zijn mooie kader en lekkere eten (ook veel vegetarisch!) een echte aanrader.

Pataya | Brussel
Pataya moet zowat mijn minst favoriete plaats in Thailand zijn, maar Pataya in de Dansaertstraat, daar kom ik wel graag. Het restaurant is totaal niet flitsend of trendy maar dat maakt niet uit, het eten is er ontzettend lekker. (en ze hebben Rad Na!)

En ook voor ijsjes heeft Brussel goede adresjes. Bij Capoue (verschillende plaatsen in Brussel) is Bounty mijn favoriete smaak. En of het nu zomer of winter is: een yoghurtijsje van Moochie (City 2) kan er bij mij altijd in.

Via de hashtag op Instagram ontdekte ik hierjuist trouwens Kitchen 151. Man dat ziet er lekker uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten