Pagina's

woensdag 14 januari 2015

superléon

Ik lees één boekje voor wanneer ik Léon in bed leg. Eén. Want ik ken dat. Als ik één keer 2 boekjes zou voorlezen, ben ik vertrokken om dat tot de eeuwigheid te herhalen.

Op maandag was Léon nog helemaal niet slaperig en vroeg hij om een tweede boekje. Uiteraard ging ik niet toezeggen, maar ik kwam met een alternatief: een zelf uitgevonden verhaaltje over Supermarieke.

De plot was simpel: Supermarieke zat op de tram en oh jee: de brug was kapot. Als de tram niet stopte zou hij in de ravijn vallen! En waren zijn remmen toch ook niet juist stuk zeker? Kort samengevat: Supermarieke to the rescue, alles eindigt goed en iedereen is blij.

Het concept sloeg in als een bom en er werd onmiddelijk naar een verhaal over Superléon gevraagd. Ik vond vlug iets uit over boeven op het dak van de school en Superléon moest ze vangen. Mijn zoon was helemaal mee, leefde zich onzettend hard in en sloeg zelfs mee aan het fantaseren. Ik had al snel door dat deze verhaaltjes vanaf nu een vast onderdeel van het slapengaanritueel zouden worden.

En ja hoor, ik had gelijk. Zowel gisteren als vandaag kwam na het boekje de vraag om een verhaaltje over Supermarieke. Ik was gevleid dat hij om een verhaaltje vroeg met mij in de hoofdrol. Ik had echter beter moeten weten. Want dit is wat zowel gisteren als vandaag gebeurde. Ik schets het probleem: Supermarieke loopt op straat en hoort plots: “Help! Boeven overvallen de bank!” of Supermarieke is in de zoo en dan roept iemand: “Help! Mijn kindje viel in de leeuwenkooi!” Maar als ik wil vertellen hoe Supermarieke ter hulp gaat schieten, neemt Léon het over: “En dan komt haar baasje: Superléon!”

Haar baasje. Dat is een letterlijke quote. Het eerste wat Superléon trouwens tegen Supermarieke zegt is: “Dag mijn meisje.” Ik denk dat de ultieme fantasie van mijn zoon is om zijn ouders eens te vertellen wat ze moeten doen in plaats van zelf altijd te luisteren. Maar ik dwaal af, terug naar het verhaal. Ik bespaar u de details maar het komt erop neer dat Superléon alles en iedereen redt en Supermarieke niets anders kan doen dan ernaar te kijken.

Superléon. He saves the day but steals the spotlight.

Wie weet ziet Marvel hier wel brood in.

create your own marvel superhero

2 opmerkingen:

 1. Haar baasje... Dat is best wel grappig eigenlijk. Zijn fantasie... Wel heel leuk zo'n fantasieverhaaltje voor het slapengaan. Misschien moet superleon supemarieke eens redden, want die is zooo droevig dat ze geen mensen meer mag redden...of zoiets, ik heb totaal nog geen ervaring met vierjarigen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, bedankt voor de tip. ik heb hem supermarieke eens laten redden uit een grote put, maar i denk dat het eigenlijk niet veel had uitgemaakt als het om iemand anders had gegaan
   en eerlijk gezegd: ondertussen doen we het al een paar dagen zonder superverhaaltje, dus misschien ben ik er van af...

   Verwijderen