Pagina's

donderdag 25 december 2014

2013

2014 loopt op z'n einde en mijn fotoboek over 2013 is sinds een paar weken eindelijk af. Het is dus niet alleen met bloggen dat ik hopeloos achter zit.

Maar kom, we laten het niet aan ons hart komen. Vooral niet omdat ik best wel trots ben op wat ik gemaakt heb: een jaaroverzicht in zo'n 140 pagina's. Ik toon jullie graag de beste bladzijden maar uiteraard krijgen jullie alleen Léon te zien.

Ik stak er ook een recept in...

 en leuke uitspraken van Léon...

 elke maand begon met het overzicht van Léon loves...
en er staan foto's en scans in van de kunstwerken die mijn zoon maakte, zo moet ik mij niet slecht voelen als er in een opruimwoede al eens iets in de vuilbak belandt...
het verschil tussen de 2 pasfoto's was zo ongelofelijk dat ik niet anders kon dan ze een plaatsje in het boek geven...


 en frietjes blijven voor eeuwig Léon zijn lievelingseten

Dit jaar ontwierp ik dubbele pagina's in photoshop, dat zorgt voor een mooier geheel. Voor het afdrukken blijf ik zweren bij Blurb, omdat zij naar mijn weten de enige zijn die laten weten wat de exacte afmetingen van hun pagina's zijn en hoeveel ervan af gesneden kan worden. Ik wacht wel steevast op een promotieactie voor ik bestel en ik heb de indruk dat ze er minder en minder houden: tussen februari en november waren er alleszins heel weinig wat mij niet echt motiveerde om aan mijn boek te werken. Tot slot kies ik voor het premium paper, lustre finish. Dat maakt het geheel helemaal af.


4 opmerkingen:

 1. Mooi mooi mooi. En ik ga binnenkort blurb voor het eerst proberen (als ik ook eens mijn fotoboek afkrijg). Goed om weten dat je er content van bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! in deze selectie zie je het niet echt maar ik heb wel wat gezondigd tegen mijn eigen voornemen: namelijk dat ik genoeg witruimte ging voorzien. als je geen paginagrote foto's neemt, moet je echt geen schrik hebben de foto's te verkleinen en overal voldoende ruimte te laten, ze zullen echt wel voldoende groot zijn en het geeft een mooier geheel

   Verwijderen
 2. Ook ik sta enorm achter met fotoboeken... De laatste dateert zelfs van 2011 of 2012 denk ik... Hopelijk komt daar binnenkort toch weer wat verandering in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wel smiley, dan wens ik dat 2015 een fantastisch jaar mag zijn en het jaar waarin die fotoboeken eens af geraken (en als het niet gebeurt, heb je waarschijnlijk je tijd besteed aan andere leuke dingen)

   Verwijderen