Pagina's

woensdag 9 april 2014

de nineties

Het is jaren ’90 week op Studio Brussel en dat zullen we geweten hebben. Ik zag het al op verschillende blogs passeren en Tales From The Crib en Kerygma postten hun eigen lijstjes. Aangezien hier niet zo veel meer geblogd wordt als vroeger, is anderen nadoen de ideale manier om nog eens iets gepubliceerd te krijgen.

Nu start mijn muziekkennis van de jaren '90 pas in 1994. Waarom? Omdat dit het jaar was dat ik 12 werd en ik mijn eerste CD's kocht waaronder een hitbox-verzamelaar met 2 Brothers on the 4th Floor en Def Dames Dope. En we gaan daar niet flauw over doen, in ’95 was ik fan van The Backstreet Boys. Al vind ik dat mijn bakvisgehalte nog meeviel, ik heb toch staan meegillen toen ze optraden in Vorst-Nationaal.

Mijn echte interesse in muziek kwam pas toen ik 15 was en daarmee startten mijn Studio Brussel jaren. Jaren waarin ik op zondagmorgen naar de Afrekening luisterde en de beste liedjes opnam op cassette om daarna af te spelen met de walkman op weg naar school. Jaren waarin ik weken zakgeld bijeen moest sparen om de CD’s te kunnen kopen die ik wou. De enige jaren die er muzikaal toe doen als je mij om een jaren ’90 lijstje vraagt (en dus ook als je er niet om vraagt).

En ook al gaat het maar om een periode van 3 jaar, mij beperken tot 5 liedjes was een onmogelijke opdracht en dus werden het er 6 (met pijn in het hart laat ik dan nog altijd The Manic Street Preachers weg).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten