Pagina's

woensdag 27 november 2013

Raadseltjes

Moederschap vraagt capaciteiten. Sommige heb je al, andere ontwikkel je ergens onderweg. Multitasking, spelletjes uitvinden, ninja turtles tekenen, inspiratie zoeken op pinterest voor leuke activiteiten, de pipidans onderscheiden van andere danspasjes, een boot maken uit stukjes appel ... ondertussen ben ik er helemaal mee weg en draai ik er mijn hand niet meer voor om.

Maar deze week vroeg Léon iets waarvoor ik alle uithoeken van mijn verstand moest afgaan en wat ik nog niet helemaal onder de knie heb: raadseltjes oplossen.

Wat ik voorgeschoteld kreeg:

Raadseltje 1: wat betekent water met beertjes?
Een beetje context: ik was een peer aan het eten en Léon nam een stukje. Twee happen at hij en toen kwam de uitspraak:"ik vind dat niet lekker water met beertjes."
Na lang nadenken herinnerde ik mij dat beer = peer maar waar kwam dat water toch vandaan? Aha, het ding was sappig! Mijn cryptische 4-jarige bedoelde dus dat hij liever harde peren eet waar geen sap uitkomt.

Raadseltje 2: wat is het liedje met de dansende bruine apen, die ook mensen zijn?
Daar vroeg hij namelijk achter. Begin dan maar eens te zoeken. Had hij dat bij de juf gezien? Nee. Waar dan wel? Dat wist hij niet. Hij is een tijdje fan geweest van Clint Eastwood (Gorillaz), daar komen apen in. Nee, dat was het niet. Misschien Bruno Mars met zijn Lazy Song? Maar dat had hij nog nooit gezien. Hoeveel liedjes zijn er zo wel niet met apen? Uiteindelijk was het mijn vriend die de juiste ingeving kreeg: het was Bloodhound Gang met Bad Touch. Het was zeker 6 maanden geleden dat hij daar nog eens naar gekeken had. Dan kan je toch niet verwachten dat ik zoiets onthoud!

Sherlock Holmes heeft (nog) niet veel concurrentie aan mij...
1 opmerking:

  1. Ik dacht ook eerst aan Bruno Mars, gevolgd door een "yes, ik heb geen kinderen, maar ben al helemaal mee met de raadseltjes". Niet dus.

    BeantwoordenVerwijderen