Pagina's

zondag 4 augustus 2013

kool(-aid) stuff

Toen de blog van Mevrouw Froeliesjes nog openbaar was, won ik de "all American give-away" met daarin, kan het nog Amerikaanser, enkele zakjes Kool-Aid. Pinterest staat vol met Kool-Aid-projectjes en vandaag was het moment aangebroken om er eentje van te proberen. Het werd Kool-Aid stoep-/muurverf.

Echte blogmama's maken voor hun kroost een volledig palet met alle kleurtjes van de regenboog. Ik begon met een kleurtje: mixed berry. Het zakje was blauw, maar het afgebeelde drankje rood. Het poeder dat eruit kwam rook fruitig en was eerder aubergine-achtig paars maar eens water toegevoegd werd het knalrood. Mooi rood eigenlijk maar ik had niet verwacht dat het zo fel zou zijn. Het werd er niet lichter op toen ik de 'cornstarch' (maïszetmeel) toevoegde.

Waarom ik maar een kleurtje maakte? Omdat ik Léon ken: zijn idee van schilderen/tekenen is 2 seconden zelf iets doen met het penseel en daarna mama bevelen wat ze moet tekenen. Na 10 minuutjes hebben we er dan alle twee genoeg van. Het resultaat van die 10 minuten:

Waar blogmama's het echter zelden over hebben is de opruim. Wij hebben nog een halve portie over en ik durf het bijna niet weggieten uit schrik dat de spoelbak dan nog jaren rood gaat zien want het is toch wel een heel gekleurd goedje. Ook limonade maken, de oorspronkelijke bedoeling, zie ik gezien hoe het eruit ziet, toch niet echt zitten. Ik ga dus nog eens goed moeten nadenken wat ik met de overige 7 zakjes ga doen. Daarnaast hoop ik dat de regen voldoende gaat zijn om de tekeningen van de muur te krijgen.

UPDATE: ondertussen heeft mevrouw Froeliesjes besloten om weer openbaar te bloggen. Joepie!
Uiteindelijk heb ik de overschot gewoon weggegoten en nagespoeld met water en de wasbak heeft (gelukkig) geen moment rood gezien. Na enkele regenbuien zijn alle tekeningen ook zonder problemen verdwenen. Wie weet gaan we dit projectje ooit toch nog eens herhalen.

2 opmerkingen:

  1. Waarom? Vind je het geen leuke tekeningen? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het zou wel mogen blijven staan, maar niets erger dan dat het door de regen zou uitlopen maar niet helemaal weggaan, maar ondertussen hebben we wat regen gehad en ik denk dat het wel goed komt.

      Verwijderen