Pagina's

vrijdag 17 februari 2012

Cake in a mug

De trouwe lezer weet ondertussen dat mijn baksels en dessertpogingen bijna onvermijdelijk in de categorie fail terecht komen. Ik dacht dat ik het deze keer gevonden had: cake in a mug. Chocoladecake waar geen oven aan te pas komt. Google leerde mij dat ze er op verschillende blogs euforisch over waren.

Het recept haalde ik hier. Gewoon alles bijeen gooien en dan 3 minuten op volle kracht in de microgolfoven. Piece of cake. Zo zag het er bij mij uit:


Exact zoals het eruit moest zien eigenlijk maar toen ik er van wou eten bleek het ding droog, hard en oneetbaar te zijn. 3 minuten op volle kracht: bij mij is dat 900 watt. Het bleek veel te lang.

Aangezien het recept 2 porties voorziet kon ik onmiddellijk een 2e poging ondernemen. Deze keer stak ik het 2 minuten en 20 seconden in de microgolfoven. Het resultaat was al iets beter maar volgens mij nog steeds te droog.

Misschien probeer ik het ooit nog een keer. Of misschien geef ik bakken en desserts beter gewoon op...

2 opmerkingen:

  1. lol, uit mijn ervaring weet ik dat 90% van baksucces afhangt van een degelijk recept, goed materiaal en een uitstekende oven. Ik wil je altijd wel eens een receptje bezorgen dat niet kan falen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey Lynn, bedankt maar het eerste probleem is al dat ik geen deftige oven heb maar zo'n combiding. Momenteel blijf ik dus verlekkerd en jaloers naar jouw blogposts kijken en als we ooit een nieuwe keuken zetten met echte oven probeer ik het nog eens :-)

    BeantwoordenVerwijderen