Pagina's

dinsdag 28 juli 2015

roald dahl

Het zal een jaar of 2 geleden zijn dat ik per toeval nog eens een krant kocht. Ik weet al niet meer welke krant het was, laat staan dat ik nog weet waarom ik er een kocht. Ik weet wel dat het op een vrijdag was. En dat ik geluk had, want in de krant zat net die dag een bon waarmee je voor een interessante prijs 4 boeken van Roald Dahl mocht gaan afhalen bij de Standaard Boekhandel.

Léon was er op dat moment nog te klein voor, maar zo'n kans om een goede leesbibliotheek voor hem aan te leggen kon ik niet laten liggen en dus zette ik de boeken in zijn kast en daar bleven ze een tijdje staan.

Tot een paar maand geleden, Toen kreeg hij interesse om voor het slapen gaan telkens een hoofdstuk te lezen uit langere boeken. De tijd om de Roald Dahlboeken boven te halen was aangebroken! Ze werden trouwens zo goed onthaald dat we prompt aan oma vroegen om op zolder te kruipen en daar al mijn exemplaren en die van mijn zussen van onder het stof te halen.

We begon met de Griezels en wat een schot in de roos. Léon vond al het gescheld van de afschuwelijke hoofdpersonages supergrappig. Daarna volgde de GVR (snoskommers!), Sjakie en de chocoladefabriek (oempaloempa's!), Ieorg Idur (schildpadden! Al vond Léon meneer Hoppe maar een vuile valsspeler) en morgen lezen we het laatste hoofdstuk van Mathilda (Bram Bokkepoottaart!).

Maar wat ik u eigenlijk wou vertellen (buiten het feit dat, met of zonder kind, boeken van Roald Dahl lezen altijd een goed idee is) is dat er nu een geweldige app uit is gebaseerd op de Griezels (The Twits):Twit or Miss. Een superleuk spelletje dat ik officieel op onze tablet installeerde voor mijn zoon maar waar ik mij officieus zelf al menig uur mee heb bezig gehouden. De app is beschikbaar voor ios en android en, best van al, volledig gratis. En bij deze hebt u geen enkele reden meer om hem niet onmiddellijk te downloaden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten