woensdag 8 oktober 2014

tex-mex bloemkoolrijst

Een tijdje geleden vertelde een vriendin mij over bloemkoolrijst. Men neme een bloemkool, men mixt deze en men maakt er een soort van nasi van maar dan zonder rijst. Nu ben ik geen bloemkoolfan maar er werd mij verzekerd dat je er niets van proeft.

Ik vond dat bloemkoolrijstding wel iets intrigerend en wou dat dan ook eens proberen. Ik ging echter niet voor nasi, maar voor een variant op deze tex-mex rijstschotel die ik regelmatig klaarmaak (maar dan op een snellere manier). 

En het is waar, er valt geen bloemkoolsmaak te bespeuren. Het resultaat is een lekker en gezond gerechtje waarvan ik niet anders kan dan het met jullie delen.


(kijk, we doen professioneel met een pinbaar fotootje en al!)

INGREDIËNTEN
  • 1 bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 1 (rode of gele) ajuin
  • look
  • 1 chilipepertje
  • 500g pasata
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 blik rode bonen
  • 70g cheddar
  • arachideolie
  • chillikruiden, paprika, cayenepeper...
  • peper & zout
  • italiaanse kruiden

BEREIDING
  • snijd de bloemkool in stukken en mix fijn (maar niet tot moes)
  • doe de olie in de wok
  • voeg de fijngesneden ajuin, look en chilipeper toe en bak even aan
  • voeg dan de gesneden paprika toe en laat ook even bakken
  • doe de gemixte bloemkool erbij en laat goed aanbakken, zo’n 10 minuten, ondertussen regelmatig roerend
  • voeg kruiden naar smaak toe
  • voeg de uitgelekte maïs en rode bonen toe en roer alles goed dooreen
  • doe de pasata erbij en laat goed opwarmen
  • draai de cheddar er door
  • dien op als de kaas gesmolten is


2 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk! Zal ik zeker ook uittesten :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi! I would like to share your recipes on Volrecepten.nl. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic.
    You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).
    Hope to see you there soon :)

    BeantwoordenVerwijderen