vrijdag 25 oktober 2013

Maple Oatmeal Cookie Ice Cream

.

Welkom in de reeks onorthodox koken van de mier en de leeuw. Vandaag maken we Maple Oatmeal Cookie Ice Cream.

Stap 1: loop 5 keer naar de winkel om alle ingrediënten te verzamelen. Aangezien mijn Delhaize geen maïssiroop had, kocht ik rijstsiroop.

Stap 2: begin aan de oatmeal cookies en besef dat je niet voldoende lichtbruine suiker hebt. Gebruik een mix van lichtbruine, fijne witte en kaneelsuiker in de plaats. Vanwege de kaneelsuiker, deed ik er geen extra kaneel bij.

Stap 3: lees het recept voor het ijs door. Reken om dat 1 1/2 cup maple syrup 375 ml is. Kijk naar het enige flesje maple syrup dat je in huis hebt en dat exact 187 ml bevat. Ongeveer de helft dus. Het is ondertussen al 21u gepasseerd, nog een keer naar de winkel lopen zit er dus niet in.

Stap 4: tijd voor een back-upplan. Doe de maple syrup in een pan, breng aan de kook, laat zeker niet sudderen en reduceren en voeg naar gevoel wat agavesiroop toe. Haal van het vuur, voeg de room toe en volg de rest van het recept.

Stap 5: afkoelen. 4 uur wachten is niets voor mij dus zette ik de pan een tijdje in een ijsbad.

Stap 6: doe alles in de ijsmachine en draai volgens instructies van de fabricant. Blijkbaar had ik mijn ijsmengsel niet voldoende laten afkoelen en na 2 uur in de machine was het ijs nog steeds niet klaar. Ondertussen was het echter 23u30 en wou ik mijn bed opzoeken. Dus draaide ik de koekjes door het ijs, deed het in bakjes en stak het in de dievries.

Stap 7: (volgende dag) proef het ijs, besef dat het ongeacht de onorthodoxe manier van klaarmaken kei lekker is en eet alles op.


2 opmerkingen: