Pagina's

zondag 7 april 2013

aaarg

Frustratie alom ten huize de mier en de leeuw. Ik ben mijn sleutels kwijt. Met mijn sleutels bedoel ik mijn sleutelbos met daaraan 4 sleutels: die van onze voordeur, de voordeur van mijn schoonouders, de brievenbus en mijn fietsslot en mijn klantenkaart van de Delhaize.

Het stomste is: ik ben ze niet zo maar kwijt geraakt. Ik ben ze kwijtgeraakt tijdens het joggen. Sinds 2 weken probeer ik namelijk regelmatig te gaan joggen in de hoop dat ik ooit 5 km zal kunnen lopen. Omdat het koud is draag ik een grote hoodie en mijn sleutels steek ik in de grote zak van voor. Uiteraard heb ik de hele tijd schrik dat ze er gaan uitvallen, maar dat was tot nu toe nog nooit gebeurd, al ging ik wel met een andere sleutelhanger joggen.

Ik loop met een app op mijn gsm (runkeeper) en speel muziek waarnaar ik luister met een hoofdtelefoon. Mijn gsm zit in dezelfde zak als mijn sleutels, maar ik haal hem er regelmatig uit om te checken hoe lang ik nog moet lopen (hopelijk niet lang meer!) en ik check vaak of ik mijn sleutels nog voel.

Maar toen ik gisteren na 15 minuten met mijn hand in mijn zak ging, zat daar niets meer (mijn gsm had ik in de hand en die hangt sowieso vast aan mijn hoofdtelefoon). SHIT! Ik denk dat ik een minuut of 5 daarvoor nog had gecheckt en de sleutels toen nog had, maar 100% zeker ben ik niet.

Ik ben mijn parcours afgestapt, het was gelukkig nog net niet donker (rond 20u30), maar nergens heb ik mijn sleutels gezien. Het stuk waarvan ik denk dat ik ze verloren ben, heb ik zelfs 2 keer gecheckt. Mijn vriend is een uur later nog eens gaan kijken en ik de volgende dag ook nog eens, maar we hebben niets gevonden.

Mogelijke scenario's:

 1. Mijn sleutels zijn ergens gevallen waar niemand ze ooit kan vinden, bijvoorbeeld in de riool
 2. Een goede ziel heeft gevonden en opzij gelegd, misschien zelfs met het idee om ze naar het politiebureau te brengen. Dat politiebureau bevindt zich trouwens op mijn loopparcours en ik ben daar zaterdagavond nog binnengesprongen maar ook zij hadden niets gezien. Ik heb mijn gegevens mogen achterlaten zodat ze mij op de hoogte kunnen houden.
 3. Een slechte ziel heeft mijn sleutels gevonden, gaat morgen op naar de Delhaize, koopt iets en geeft mijn klantenkaart aan de kassierster, ziet mijn achternaam op het kasticket staan, googelt deze in combinatie met mijn postcode, vindt mijn adres, breekt binnen en haalt alles leeg. 
Ik hoop echt op scenario 1 of 2 en wil niet te veel aan scenario 3 denken. Ik heb geen idee hoe realistisch dat laatste is, maar het is wel een feit dat mijn achternaam niet veel voorkomt en ik bijgevolg zeer googlebaar ben.

Bij deze gebruik ik mijn blog dus even als oproepprogramma: wie ergens in Neder-Over-Heembeek sleutels heeft gevonden: ze zijn waarschijnlijk van mij. Bedankt om mij iets te laten weten via demierendeleeuw[at]gmail[dot]com.

Al denk ik dat we morgen toch maar de sleutelmaker zullen bellen om een nieuw slot te steken.

paarse lijn: deel van mijn parcours waarvan ik denk dat ik mijn sleutels nog had
groene lijn: deel waar ik mijn sleutels waarschijnlijk verloren ben
A: punt waar ik ontdekt heb dat ik mijn sleutels kwijt ben
B: politiekantoor2 opmerkingen:

 1. Tip als je de volgende keer gaat lopen: haal de sleutel van uw huisdeur van de sleutelbos, haal de sleutel door de schoenveter en veter dan uw schoenen normaal toe (ja ik veronderstel dat toeveteren geen NL werwoord is, maar ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen :)

  Ik zou nooit aan scenario 3 hebben gedacht. Duidelijk een te brave ziel...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes met je sleutels en sloten...

  BeantwoordenVerwijderen