zondag 3 februari 2013

koken met léon | yoghurtijs


Twee punten die niet op de léon loves lijst stonden maar die hij wel graag doet: helpen met koken (vooral mixen) en ijsjes eten. Tijd om de twee te combineren en (yogurt)ijs te maken.

INGREDIËNTEN
  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 2 dl room
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
  • 5 eetlepels agavesiroop

BEREIDING
  • meng de vanillesuiker en agavesiroop onder de yoghurt
  • klop de slagroom op (maar hij moet niet helemaal stijf zijn)
  • roer de slagroom onder yoghurt
  • doe alles in de ijsmachine en laat draaien volgens de instructies van de fabrikant
  • (bij mij betekent dit tot de machine Für Elise begint te spelen)
  • dien op met je favoriete topping (zoals vrolijke 'sprinklers', hagelslag of fruit)



====================================================================================

  1. koken met léon is alles behalve een originele titel: er was al koken met jezus en koken met wolf
  2. het originele recept kan je hier terugvinden
  3. léon heeft met veel plezier een half kommetje opgegeten, daarna had hij precies door dat dit gezonder ijs dan anders was en wou hij er niet meer van eten. ik vond het wel lekker en heb braaf mijn portie opgegeten (en de rest van léon)
  4. wat je niet onmiddelijk opeet kan je invriezen, houd er wel rekening mee dat zelfgemaakt ijs steenhard wordt en dat je minstens 15 minuten op voorhand het ijs moet uithalen voor je er een lepel in kan steken 
====================================================================================

Geen opmerkingen:

Een reactie posten