maandag 22 oktober 2012

Orzo met butternutpompoen

Ik eet graag risotto maar we moeten daar eerlijk in zijn: zelf risotto maken is mij nog nooit 100% gelukt. Na een uur bouillon toevoegen en blijven roeren, is mijn rijst meestal nog steeds dat beetje te hard, maar ben ik het zo beu, dat ik het opgeef en het dan maar zo opeet.

Nu heb ik echter een geweldig alternatief gevonden: orzo. Veel eenvoudiger, sneller en zeker zo lekker. Met pompoenrisotto in het achterhoofd heb ik dan maar zelf mijn eigen herfstgerechtje uitgevonden.


ORZO MET BUTTERNUTPOMPOEN


INGREDIËNTEN

  • 1/2 butternutpompoen (geschild)
  • olijfolie
  • kruiden (naar keuze, ik gebruikte peper, zout, lookpoeder, pastakruiden en chili explosion)
  • 500 gr orzo
  • 1 liter bouillon (kip of groente)
  • parmazaanse kaas

BEREIDING

  • snijd de pompoen in sneden (van zo'n 0,50 cm dik)
  • bedek met wat olijfolie en kruid naar keuze
  • ik bak de pompoen in de grillpan tot elke kant kleur heeft maar je kan ze evengoed op een bakplaat leggen en onder de grill van jouw oven plaatsen (als jouw oven beter werkt dan die van mij)
  • wanneer de pompoen klaar is, mag je hem in de mixer gooien met een bodempje water en alles samen mixen (er mogen wat brokjes overblijven)
  • zet een pan op een laag vuur en doe er wat olijfolie in
  • voeg de orzo toe en roer enkele minuten
  • voeg daarna de bouillon toe en laat zo'n 10 minuten sudderen, een deksel is niet nodig en vergeet zeker niet af en toe te roeren
  • voeg het pompoenmengsel toe en laat nog eens een 5-tal minuten sudderen, tot de meeste bouillon opgenomen is
  • doe er enkele soeplepels parmezaanse kaas bij en dien op


P.S.1: ik ben duidelijk geen foodfotograaf. De foto mag dan niet zoveel zeggen, ik kan verzekeren dat dit echt lekker is.
P.S.2: ik kook nogal op het gevoel dus sommige stappen zijn niet heel precies uitgelegd. Mocht je vragen hebben, laat maar weten.
P.S.3: ik grilde de volledige pompoen en kijk er al naar uit om morgen met de overschot soep te maken

1 opmerking:

  1. Njammie, dat ziet er lekker uit. Goed idee, dat komt een dezer dagen bij ons dus ook op tafel, waarvoor dank! :-) Birgitt

    BeantwoordenVerwijderen